icon-de-hofwoningen-met-cirkel

De Hofwoningen

Domi Vivere betekent wonen met een dikke plus. De plus voor de bewoners zit hem in dingen als kleinschaligheid, veiligheid en kwaliteit van leven. En -niet onbelangrijk- betaalbaar en met oog voor de toekomst.

De Woning

De grootte van de woningen varieert van 60-90 m2, bestaande uit een woonkamer/keuken, 1 of 2 ruime slaapkamers, een badkamer en een berging. De woningen zijn van alle gemakken voorzien en ingericht volgens de eisen van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), zodat mensen er ook kunnen blijven wonen als ze iets gaan mankeren. Levensloopbestendig en toekomstgericht.

voorbeeldplattegrond van een woning

situatieschets-20-woningen-2023

situatieschets 20 woningen

Tuinkamer

Het mooie van de woonhof is dat bewoners er extra leefruimte hebben in de vorm van gemeenschappelijke ruimten, zoals de tuinkamer.

De tuinkamer is een multifunctionele ruimte met uitzicht op de tuin. Deze kamer fungeert als een verlengstuk van de eigen woning. Een gezellige plek om af te spreken, samen koffie te drinken, tv te kijken of een activiteit te doen.

Dit is bij uitstek de ruimte waar het gemeenschapsgevoel vorm krijgt en waar activiteiten plaatsvinden die precies passen bij de bewoners, omdat ze die zelf initiëren. Ook kan deze ruimte gebruikt worden als kantoortje voor een afspraak met bijvoorbeeld de wijkverpleging, thuiszorg of fysiotherapeut.

Tuin

Veel mensen willen niet naar een seniorenwoning, omdat ze er niets voor voelen om hun tuin in te ruilen voor een klein balkonnetje. Begrijpelijk! En bij Domi Vivere hoeft dat ook niet, want hier heb je de beschikking over een ruime binnentuin.

Bewoners kunnen die naar eigen inzicht invullen, zodat het echt helemaal hun plekje wordt. Altijd gedroomd van een moestuin of een paar kippen? Het kan allemaal – als je het eens wordt met je medebewoners.

de-hofwoningen-tuin-sfeerbeeld
de-hofwoningen-tuin-sfeerbeeld-kippen

Duurzaamheid

Domi Vivere is in alle opzichten een duurzaam concept. Het voldoet geheel aan de bouweisen van de toekomst: circulair, energiezuinig en gezond. De woningen zijn gemaakt van duurzame, recyclebare materialen en voorzien van de laatste technologische snufjes op het gebied van energiebesparing en milieu. Gasloos, een WKO-installatie en zonnepanelen op het dak zijn een vanzelfsprekendheid.

Meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van dit unieke concept.